Doden bij gijzeling in VN-hotel in Mali

07/08/15 om 23:51 - Bijgewerkt om 23:51

Bij de aanval en gijzeling in een hotel in Sévaré, in het centrum van Mali, zijn volgens de Malinese regering vijf soldaten en twee aanvallers om het leven gekomen. Eerder had een bron bij het leger nog gemeld dat de gijzeling, die nog altijd aan de gang is, het leven had gekost aan acht mensen, onder wie drie militairen.

Doden bij gijzeling in VN-hotel in Mali

Soldaten in Bamako aan een restaurant waar in maart een aanslag gepleegd werd © REUTERS

De bronnen spreken mekaar tot dusver tegen, wat ermee te maken kan hebben dat de gijzeling nog aan de gang is en er geen volledige duidelijkheid is over de situatie. Volgens de mededeling van de regering kwamen "voorlopig" vijf soldaten van het Malinese leger om het leven. Er raakten ook twee militairen gewond. Er werden twee gijzelnemers gedood en zeven verdachten opgepakt, aldus de regering.

VN-hotel

Maar volgens de Verenigde Naties zou een van de dodelijke slachtoffers dan weer een buitenlander zijn die deel uitmaakt van de VN-missie in Mali (Minusma). Een deel van het personeel van de VN-missie verbleef in het hotel. Over de identiteit en nationaliteit van het slachtoffer heeft Minusma geen mededeling gedaan.

Een militaire bron had eerder melding gemaakt van acht slachtoffers: drie soldaten, twee terroristen en "drie lijken die voor het hotel liggen". De gijzelactie in het hotel "Le Byblos" in Sévaré, 620 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er nog gegijzeld worden.

De Franse pers speculeert over jihadisten als gijzelnemers.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners