Dodelijke schietpartij in winkelcentrum in Toronto

03/06/12 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

In de Canadese stad Toronto houdt de politie een klopjacht op een schutter die het vuur opende in het Eaton Centre, één van de drukste winkelcentra in het land. Bij de schietpartij vielen een dode en zeven gewonden.

Dodelijke schietpartij in winkelcentrum in Toronto

© Reuters

De dader opende om een nog onbekende reden het vuur op de massa in het Eaton winkelcentrum. Hij doodde een 25 jarige man. Er raakten ook zeven mensen gewond. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Daabij is een jongetje van 13.

Paniek
Door de schietpartij brak grote paniek uit. Honderden mensen sloegen op de vlucht. Velen werden vertrappeld. In de chaos kreeg een hoogzwangere vrouw barensweeën.

De politie liet het winkelcentrum meteen ecacueren. Eaton Centre is erg populair bij toeristen.

De 19-jarige Marcus Neves-Polonio was aan het werk in het restaurantgedeelte van het shoppingcentrum. Hij zag de dader een vuurwapen bovenhalen en beginnen schieten op de menigte. 'Minstens twee mensen vielen meteen op de grond,' zegt hij tegen een verslaggever van The Guardian.

Dader spoorlos
De 21-jarige Hannah Stewart was aan het winkelen. ''Opeens kwam er een massa mensen op ons afgelopen,' zegt ze. 'Er brak grote paniek uit. We zagen een meisje op de grond zitten. Ze had bloed op haar schoenen. Ze werd neergeschoten door de dader.'

Van de dader is voorlopig geen spoor. (EE)

Lees meer over:

Onze partners