Dodelijke dubbele aanslag in Damascus opgeëist door IS

11/06/16 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

De aanslagen in een voorstad van de Syrische hoofdstad waarbij zaterdag, naargelang de bron, 12 tot 20 doden zijn gevallen, zijn opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat (IS).

Dodelijke dubbele aanslag in Damascus opgeëist door IS

© reuters

De dubbele aanslag deed zich voor in de wijk Sayyidah Zaynab, een sjiitisch pelgrimsoord, op een tiental kilometer van Damascus.

IS laat via het aan hen gelieerde persagentschap Aamaq weten dat de terreurorganisatie verantwoordelijk is voor de 'drie martelaarsoperaties, twee door middel van een bommengordel en een derde met een bomauto'.

Het officiële staatspersagentschap Sana blijft erbij dat er maar twee aanslagen plaatsvonden, waarbij minstens 12 mensen zijn omgekomen, naast 55 gewonden. Maar het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Groot-Brittannië opereert, heeft weet van zeker 20 doden, onder wie 13 burgers, en 30 gewonden.

De wijk was dit jaar al meerdere keren het doelwit van Islamitische Staat-aanslagen waarbij zeker 180 mensen stierven. Deze dubbele aanslag is vooralsnog niet opgeëist. (Belga/BO)

Onze partners