Dode en gewonden na bizar rookincident in metro Washington DC (video)

13/01/15 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Een bizar rookincident in een metrostation in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC heeft het leven gekost aan een vrouw. Er zijn ook tientallen gewonden, honderden reizigers moesten worden geëvacueerd.

Dode en gewonden na bizar rookincident in metro Washington DC (video)

© Belga Image

De krant Washington Post meldt dat 86 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen, twee van hen verkeren in kritieke toestand.

Snel

Het incident vond plaats in het metrostation L'Enfant Plaza in het centrum van Washington DC (zie kaart onder artikel). Volgens de informatie van de Washington Post stopte de metro abrupt, werd het donker en vulde de tunnel zich snel met rook.

Verschillende passagiers getuigen dat het bijna een uur duurde vooraleer de brandweer arriveerde om hen te bevrijden. Enkelen verloren het bewustzijn door de rook.

Op sociaalnetwerksites circuleren foto's waarop te zien is hoe reizigers in de rokerige metrostellen mond en ogen bedekt houden. Andere beelden tonen personen met een zuurstofmasker en het gezicht zwart van de rook.

'Het werd snel angstaanjagend', zei passagier Jonathan Rogers aan de Washington Post. 'Mensen begonnen te bidden'. Hij maakte deze beelden:

Onderzoek

De oorzaak van de rookontwikkeling is voorlopig nog niet bekend, er is een onderzoek gestart. Er is alleszins geen melding van een brand.

Twee van de zes metrolijnen in de Amerikaanse hoofdstad werden als gevolg van het incident urenlang onderbroken en het metrostation is tijdelijk gesloten.

Op een na grootste

Het metronetwerk van Washington DC is het tweede grootste van de Verenigde Staten, na dat van New York.

Het werd in juni 2009 nog nog opgeschrikt door het zwaarste metro-incident uit de geschiedenis van de stad. Toen kwamen negen mensen om en raakten 70 anderen gewond nadat een metrostel achteraan was ingereden op een ander metrostel.

Metrostation L'Enfant Plaza

Lees meer over:

Onze partners