Dit weten we al over wat Comey morgen zal getuigen in de Ruslandcommissie

© AFP

Morgen verschijnt voormalig FBI-baas James Comey voor de senaatscommissie die de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen onderzoekt.

Voormalig FBI-baas James Comey heeft Amerikaanse president Donald Trump heeft hem gevraagd het onderzoek naar voormalig nationaal veiligheidsdirecteur Michel Flynn te laten vallen. Dat gaat Comey donderdag zeggen op een hoorzitting van het inlichtingencomité van de senaat. Trump vroeg Comey dit te doen tijdens een ontmoeting op 14 februari in het Witte Huis.

Wat Comey donderdag zoal gaat zeggen, staat in een voorbereidende tekst die woensdag al werd gepubliceerd. In de tekst staat ook dat Trump ‘loyauteit’ eiste van Comey. Alles draait rond de beschuldiging van de Democraten, wier boegbeeld Hillary Clinton verrassend de strijd om het Witte Huis tegen Trump verloor, als zou Trump onder een hoedje hebben gespeeld met ‘de Russen’ en dat de onthullingen vorige zomer van Wikileaks – onder andere dat de Democratische partijleiding kandidaat Bernie Sanders buitenspel heeft gezet – het werk waren van ‘Russische hackers’.

Partner Content