Derde aanval op Chinese schoolkinderen in drie dagen

30/04/10 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Een man is vrijdag een kleuterschool binnengedrongen in Weifang, in de Chinese provincie Shandong, en heeft er kinderen aangevallen met een hamer. Vijf kinderen raakten gewond. De dader pleegde zelfmoord.

Derde aanval op Chinese schoolkinderen in drie dagen

© Epa

Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. Het gaat om de derde aanval op schoolkinderen in even veel dagen en de vierde op een maand tijd.

Brand

De dader overgoot zichzelf met benzine terwijl hij twee kinderen in zijn armen hield en stak toen het vuur aan. Leerkrachten konden de twee kinderen tijdig uit zijn armen rukken.

De slachtoffertjes werden met drie andere kinderen naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand zou stabiel zijn.

Aanvallen

China wordt geteisterd door aanvallen op scholen. Donderdag raakten 28 kinderen en drie volwassenen gewond bij een aanval van een man met een mes in een basisschool in de provincie Jiangsu. Vijf kinderen verkeerden in kritieke toestand.

Een dag eerder verwondde een voormalige leraar vijftien kinderen en hun leerkracht met een mes in een basisschool in de provincie Guangdong.

De drie nieuwe aanvallen volgen op de executie woensdag van een man die ter dood werd veroordeeld nadat hij in maart acht kinderen doodstak op een school in de provincie Fujian.

Lees meer over:

Onze partners