Defensieminister Israël biedt John Kerry excuses aan

15/01/14 om 02:12 - Bijgewerkt om 02:12

De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon heeft zijn VS-minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zijn excuses aangeboden. Hij had hem 'obsessief-messianistisch' genoemd.

Defensieminister Israël biedt John Kerry excuses aan

'Sorry': VS-minister van Buitenlandse Zaken John Kerry (L) en de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon. © BELGAIMAGE

In een mededeling zegt de Israëlische minister dat hij "geen enkele intentie had om de Amerikaanse minister te beledigen en dat hij zijn excuses aanbiedt als hij Kerry zou beledigd hebben" Ya'alon kleefde Kerry smalend een etiket op omdat de Amerikaan zich buitengewoon inspant om vrede te stichten in het Midden-Oosten."Israël en de VS hebben samen de bedoeling om de vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen, geleid door John Kerry, te laten vooruitgaan. We appreciëren de veelvuldige inspanningen van minister Kerry", aldus de mededeling van Ya'alon.

Akkoord tegen 30 april

Kerry ondernam al verschillende reizen naar het Midden-Oosten. Hij probeert een overeenkomst te bereiken tussen Israël en de Palestijnen tegen 30 april. Hij wil de komende weken een voorstel tot een akkoord bereiken, dat kernproblemen als de grenzen, Jeruzalem, vluchtelingen en veiligheidsvoorzieningen moet aanpakken. Vorige week zei Ya'alon nog dat er "diepe kloven" zijn tussen beide partijen, en dat Israël de onderhandelingen willen voortzetten na de deadline. (Belga/TV)

Onze partners