De Croo schort Belgische hulp aan Burundi op

11/05/15 om 07:40 - Bijgewerkt om 07:40

De minister is bezorgd om de escalatie van het geweld in Burundi, waar de voorbije weken al zeker 19 doden zijn gevallen.

De Croo schort Belgische hulp aan Burundi op

Alexander De Croo © Belga Image

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) trekt de Belgische steun aan de Burundese politie in. Ook de tweede schijf ter ondersteuning van het verkiezingsproces wordt voorlopig niet uitbetaald. Dat meldt De Standaard.

De minister is bezorgd om de escalatie van het geweld in Burundi, waar de voorbije weken al zeker 19 doden zijn gevallen. De aanleiding voor de onrust was de aankondiging van president Pierre Nkurunziza dat hij bij de verkiezingen van 26 juni kandidaat is voor een derde mandaat.

Verkiezingen

België biedt ­samen met Nederland steun aan de Burundese politie, 3 van de 5 miljoen euro is nog niet uitbetaald. De Croo houdt de Belgische bijdrage in.

Ook de Belgische steun aan het verkiezingsproces in Burundi - 2 miljoen euro - wordt voorlopig niet uitbetaald, nadat de Europese observatiemissie in Burundi heeft geoordeeld dat het land momenteel niet in staat is om vrije en transparante verkiezingen te organiseren. (Belga/TE)

Onze partners