De Block legt misbruik medische hulp door illegalen aan banden

07/03/13 om 05:05 - Bijgewerkt om 05:05

Vanaf juni zullen dringende medische kosten van personen die hier illegaal verblijven niet meer ten laste van het OCMW vallen. Daarmee wil staatssecretaris Maggie De Block misbruik indammen.

De Hulpkas voor de Ziekte- en Invaliditeitsverzekering neemt de medische kosten voor illegalen over, schrijft De Standaard. Aanvankelijk was die maatregel pas later verwacht. Momenteel test staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) die nieuwe werkwijze nog uit in vier ziekenhuizen: in Brussel, Charleroi, Vilvoorde en Kortrijk.

Lasten

Het eerste doel van deze operatie is een verlichting van het werk van de OCMW's, die niet vertrouwd zijn met de ingewikkelde medische hulp en kreunen onder de almaar stijgende administratieve lasten.

Nog belangrijker is dat een aantal misbruiken zo ingedamd kan worden: de dringende medische hulp die verstrekt wordt, mag dan niet meer beter of minder gecontroleerd zijn dan degene die geldt voor alle inwoners: ze moet beantwoorden aan de criteria die voor alle Belgen gelden. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners