'Copiloot vermiste Boeing probeerde vlak voor verdwijning telefoontje te plegen'

12/04/14 om 16:06 - Bijgewerkt om 17:10

De copiloot van vlucht MH370 van Malaysia Airlines heeft kort voordat het vliegtuig van de radar verdween een telefoontje proberen te doen, beweert een Maleisische krant.

'Copiloot vermiste Boeing probeerde vlak voor verdwijning telefoontje te plegen'

Photo News © .

Fariq Abdul Hamid, copiloot van de vermiste Boeing 77 van Malaysia Airlines, zou kort voordat het vliegtuig op 8 maart van de radar verdween nog geprobeerd hebben een telefoontje te plegen. Dat hebben anonieme onderzoekers betrokken bij het politieteam gemeld aan de Maleisische krant New Straits Times.

De gsm van Hamid zou contact hebben gemaakt met een zendmast toen het vliegtuig laag in de buurt van het Maleisische eiland Penang vloog. "De telecomtoren verwerkte het telefoontje dat hij wilde plegen, maar het vliegtuig vloog te snel weg van de toren en kon geen volgende toren bereiken", menen de bronnen.

Er heeft dus nooit een telefoongesprek plaatsgevonden. Wie de copiloot trachtte te bereiken, is ook niet geweten.

Hamid is degene die de laatste geregistreerde woorden vanaf de Boeing 777 uitsprak: 'All right, goodnight'. Van hem werd eerder beweerd dat hij wel eens vrouwen durfde uit te nodigen in de cockpit, wat strikt verboden is.(Belga/Elsevier/MI)

Onze partners