'Copiloot van vermiste Boeing nodigde vrouwen uit in de cockpit'

11/03/14 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:25

Malaysia Airlines onderzoekt berichten dat de copiloot van zijn vermiste Boeing 777 het niet zo nauw nam met de veiligheidsvoorschriften. Een Australische vrouw zegt dat ze tijdens een vlucht eind 2011 samen met haar vriendin door de man in de cockpit werd uitgenodigd.

'Copiloot van vermiste Boeing nodigde vrouwen uit in de cockpit'

Fariq Abdul Hamid bij Jonti Roos (L) en haar vriendin © Jonti Roos/A Current Affair

Jonti Roos deed haar verhaal in het programma 'A Current Affair'.

'Samen met een vriendin stond ik in december 2011 op de luchthaven van Phuket (in Thailand, nvdr.) aan te schuiven om een vlucht naar (de Maleisische hoofdstad) Kuala Lumpur te nemen, toen Fariq Abdul Hamid en een collega ons aanspraken,' aldus de Australische.

Fariq Abdul Hamid (27) is de copiloot van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die nu al meer dan drie dagen vermist is.

'Ze vroegen of we bij hen wilden zitten in de cockpit. Uiteraard lieten we zo'n buitenkans niet liggen,' aldus Roos, die zegt dat ze de indruk had dat dit niet voor het eerst gebeurde.

Verboden

De twee zaten van opstijgen tot landen in de cockpit, wat strikt verboden is. Terwijl de piloten verantwoordelijk waren voor honderden passagiers, leken ze zich volgens Roos enkel bezig te bezig te houden met het vermaken van haar en haar vriendin.

'Ze kletsten de hele tijd met ons, namen foto's met ons tijdens de vlucht en ze rookten ook, wat volgens mij niet mag.' De piloten vroegen de jonge dames ook om nog wat langer in Kuala Lumpur te blijven, zodat ze hen mee uit konden nemen.

Malaysia Airlines geeft geen commentaar op de zaak tot het onderzoek afgerond is.

Lees meer over:

Onze partners