Copiloot Germanwings speurde internet af naar dodelijk gif

12/06/15 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Volgens de onderzoekers liep de 27-jarige Andreas Lubitz rond met zelfmoordplannen zonder iemand daarvan op de hoogte te brengen.

Copiloot Germanwings speurde internet af naar dodelijk gif

Speurders halen spullen weg uit het huis van Andreas Lubitz © AFP

De copiloot van het Germanwings-toestel dat op 24 maart in de Franse Alpen neerstortte, heeft voorafgaandelijk aan de dodelijke vlucht waarvoor hij verantwoordelijk wordt geacht driftig het internet afgespeurd naar cyaankali, valium en andere dodelijke medicijnencocktails.

Andreas Lubitz consulteerde talrijke - in totaal 41 - artsen met klachten over slaap- en visusstoornissen, maar liet hen niet weten dat hij met zelfmoordgedachten rondliep. Blijkbaar vreesde de man blind te worden.

Angststoornis

Een en ander schreef vrijdag de krant Süddeutsche Zeitung en werd bevestigd door het parket in Düsseldorf. Volgens de onderzoekers liep de 27-jarige Lubitz rond met zelfmoordplannen zonder iemand daarvan op de hoogte te brengen.

In december 2014 was hij zijn tocht langs diverse artsen begonnen. Neurologen gingen uit van een angststoornis. Diagnoses die hem niet pasten, gaf hij niet aan zijn werkgever door.

Het onderzoek gaat ervan uit dat Lubitz op de Airbusvlucht van 24 maart van Barcelona naar Düsseldorf het toestel bewust heeft doen crashen, nadat hij de piloot had buitengesloten. Alle 150 mensen aan boord kwamen om bij de crash in de Franse Alpen. De meeste slachtoffers waren Duitsers. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners