Conflicten in Syrië: 26 mensen gedood

11/02/12 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

In Syrië hebben de aanhoudende conflicten weer voor heel wat slachtoffers gezorgd. Er zijn 26 mensen gedood door regeringstroepen. Er is ook een hoge officier doodgeschoten door 'terroristen', volgens het staatspersagentschap Sana.

Conflicten in Syrië: 26 mensen gedood

© Reuters

Minstens 26 mensen zijn zaterdag gedood door de Syrische regeringstroepen. Dat zeggen activisten van de oppositie. "Twintig mensen zijn gedood in de districten Baba Amr en al-Khalidiyeh (in de provincie Homs). De troepen van het regime hebben het steeds meer gemunt op het gebied om te beletten dat activisten ontsnappen", zei activist Omar Homsi. Bij een andere actie in Damascus zouden zes anderen om het leven zijn gekomen.

Er is ook een hoge officier doodgeschoten. Volgens het staatspersagentschap Sana wachtten "terroristen" brigadegeneraal Issa al-Kholi 's morgens voor zijn woning in de hoofdstad Damascus op en vermoordden hem. Hij was reumatoloog en hoofd van de Hamish-ziekenhuizen. Het Syrische ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde aan het "terrorisme uit te roeien" en "elkeen die de veiligheid van het land en de burgers op het spel zet, uit de weg zal geruimd worden". (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners