CNN-reporter die Israëli's 'uitschot' noemde, is overgeplaatst

19/07/14 om 10:04 - Bijgewerkt om 11:22

CNN heeft zijn reporter Diana Magnay overgeplaatst van Gaza naar Moskou uit 'veiligheidsoverwegingen'. In een boze tweet had Magnay Israëli's die de bombardementen op Gaza toejuichen, 'uitschot' genoemd.

CNN-reporter die Israëli's 'uitschot' noemde, is overgeplaatst

Diana Magnay in Ashkelon, Israël © screenshot via YouTube

Magnay verwijderde haar tweet snel, maar pas nadat het bericht al door honderden mensen was geliked en geretweet. Op de sociale media onstond de discussie of Magnay wel in staat was om objectief over het aartsmoeilijke conflict verslag te geven.

In een reactie aan de Huffington Post zei een woordvoerster van CNN: 'Magnay werd bedreigd en lastiggevallen voor en tijdens haar liveverslag, dus ze reageerde geërgerd op Twitter. Ze heeft veel spijt van de woorden die ze gebruikte, die overigens enkel gericht waren tegen de mensen die onze ploeg viseerden. Ze heeft niemand buiten die groep willen kwetsen, en zowel zij als CNN verontschuldigt zich voor elke aanstoot die eraan genomen zou zijn.'

Magnay is nu overgeplaatst van Gaza naar Moskou.

Ook NBC-reporter

Opmerkelijk is dat eerder ook zender NBC zijn verslaggever Ayman Mohyeldin uit Gaza had teruggeroepen, nadat hij getuige was geweest van de Israëlische granaataanval op een strand van Gaza-stad waarbij vier Palestijnse kinderen gedood werden.

NBC gaf geen uitleg over die beslissing, hetgeen tot heel wat speculatie op sociale media leidde. Mogelijk vond de zender dat hij niet meer objectief verslag kon uitbrengen na het drama of lagen net als bij Magnay enkele verwijderde tweets aan de oorsprong van zijn overplaatsing. Intussen is de man weer naar Gaza gestuurd, zo heeft NBC bekendgemaakt.

Lees meer over:

Onze partners