CNN ontslaat Midden-Oostenredacteur wegens tweet

© EPA

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Midden-Oostenredacteur Octavia Nasr ontslagen nadat die zich op Twitter lovend had uitgelaten over de overleden Libanese grootayatollah Mohammed Hussein Fadlallah. De man gold als inspirator voor de Hezbollahbeweging.

CNN zegt dat Nasr, die in Libanon werd geboren en al 20 jaar voor CNN werkte, ontslagen werd omdat ze haar eigen geloofwaardigheid en die van de zender op het spel heeft gezet.

Fadlallah overleed zondag op 75-jarige leeftijd. In een reactie op zijn overlijden schreef Nasr op de microblogdienst Twitter: “Ik betreur het overlijden van Fadlallah… Een van Hezbollahs grootsten die ik enorm respecteer.”

Nasrs tweet leidde tot veel ophef. Ze bood onmiddellijk haar excuses aan en verduidelijkte dat ze Fadlallah loofde omwille van zijn baanbrekende standpunten over vrouwenrechten.

Fadlallah was een van de hoogstgeplaatste sjiitische geestelijken van Libanon, en werd vaak omschreven als inspiratiebron voor de radicale sjiitische Hezbollahbeweging. Die wordt door de Verenigde Staten en Israël als een terroristische organisatie beschouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content