CIA: al jaren geen bruikbare info over Bin Laden

28/06/10 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Het is volgens CIA-directeur Leon Panetta geleden van begin dit decennium dat de VS voor het laatste bruikbare informatie binnenkreeg over Bin Laden.

CIA: al jaren geen bruikbare info over Bin Laden

© EPA

Het is al jaren geleden dat de Amerikaanse overheid nog bruikbare informatie heeft ontvangen over de verblijfplaats van Al-Qaeda-leider Osama bin Laden.

Dat heeft CIA-directeur Leon Panetta zondag gezegd in 'This Week' op televisiezender ABC.

Het is volgens Panetta geleden van het begin van dit decennium dat Washington voor het laatste precieze informatie binnenkreeg over waar Bin Laden zich mogelijk schuilhoudt.

"Sindsdien is het erg moeilijk om informatie over zijn verblijfplaats te verkrijgen", aldus de CIA-topman. Vermoed wordt dat Bin Laden zich ophoudt in Pakistan, in het bergachtige grensgebied met Afghanistan.

Taliban

Panetta zei in het programma dat in Afghanistan vooruitgang wordt geboekt, maar dat de oorlog moeilijker gaat en langer duurt dan iedereen had verwacht.

Over Iran zei hij dat het land over voldoende verrijkt uranium beschikt om twee atoombommen te maken. Hij vraagt zich wel af hoe ver Teheran wil gaan en verwacht dat de nieuwe sancties van de VS en de EU een impact zullen hebben.

Lees meer over:

Onze partners