Chinese kinderen opnieuw slachtoffer van mesaanval

29/04/10 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:36

Een man heeft in een kleuterschool in het oosten van China 28 kinderen en drie volwassenen verwond met een mes.

Chinese kinderen opnieuw slachtoffer van mesaanval

© Reuters

Een man heeft in een kleuterschool in het oosten van China 28 kinderen en drie volwassenen verwond met een mes. Het is het tweede voorval in 24 uur tijd en de derde keer in een maand tijd.

Het nieuwsagentschap 'Nieuw China' meldt dat vijf slachtoffers nog in kritische toestand verkeren. Momenteel is er nog geen sprake van doden.

De aanvaller, een 47-jarige werkloze man uit de buurt, werd onmiddellijk na het incident opgepakt. De meeste kinderen in de kleuterschool Zhongxin, in Taixing in de provincie Jiangsu, zijn vier jaar.

Woensdag viel een man ook al binnen in een basisschool in Leizhou, in de provincie Guangdong. De veertiger verwondde er 18 kinderen en een leraar met een mes.

Veiligheid

In 2004 kende China een golf van dergelijke aanvallen. Ook in de voorbije jaren waren er al verschillende aanvallen op scholen. Meestal zijn de daders mensen die wrok koesteren of mentaal ziek zijn.

Daarom hebben veel scholen professionele bewakers om de veiligheid van de kinderen te garanderen. Maar de recente aanvallen roepen op tot nog meer maatregelen.

Lees meer over:

Onze partners