Chinese hackers vallen ook Wall Street Journal aan

01/02/13 om 04:05 - Bijgewerkt om 04:05

Een dag na de New York Times meldt ook de economische krant Wall Street Journal dat ze het doelwit is geweest voor Chinese hackers.

Chinese hackers vallen ook Wall Street Journal aan

© Reuters

Volgens de Wall Street Journal hebben hackers, die mogelijk in verbinding staan met de regering in Peking, getracht om zich toegang te verschaffen tot de computers van de krant en de journalisten te bespioneren.

De Wall Street Journal preciseerde niet wanneer de cyberaanvallen begonnen, maar meldde dat het informaticasysteem donderdag aangepast werd om de beveiliging ervan op te voeren.

Paswoorden gestolen

De New York Times meldde eerder dat Chinese hackers zich de voorbije vier maanden toegang verschaft hebben tot het informaticasysteem van de krant. Volgens het dagblad hebben de hackers paswoorden van journalisten en andere medewerkers bemachtigd.

Met behulp van specialisten in computerbeveiliging heeft de New York Times naar eigen zeggen orde op zaken kunnen stellen.

Chinees leger

Volgens de specialisten hebben de hackers bij hun aanval op de New York Times methodes gebruikt die in associatie worden gebracht met die van het Chinese leger. (Belga/TV)

Onze partners