China: voetgangersstrook voor wie gsm gebruikt

16/09/14 om 03:58 - Bijgewerkt om 03:58

In Chonqqing, in het zuiden van China, is een experiment gestart met een aparte voetgangersstrook voor wie de mobiele telefoon gebruikt. Zo hoopt men ongevallen te voorkomen. Al wil dat tot dusver niet lukken.

China: voetgangersstrook voor wie gsm gebruikt

Een beeld van de speciale zone op de website van de South China Morning Post © /

Nong Cheng, de woordvoerster van de organisatie die de trottoirs beheert, zegt dat de strook van 50 meter "ironisch" bedoeld is, maar tegelijk ook een ernstige problematiek wil blootleggen, en enig besef te creëren bij mobiel actieve bewoners.

Er komen steeds vaker ongevallen, botsingen, die te maken hebben met verstrooidheid van mensen die texten, bellen, of surfen. Vooral de wat oudere bewoners, beweert hij, zijn daar niet altijd op berekend en zij dreigen het slachtoffer te worden van de 700 miljoen Chinezen die wel met mobieltjes en smartphones actief zijn.

Foto's

Het initiatief was geïnspireerd door een experiment dat National Geographic Television in juli in Washington DC had opgezet.

Tot dusver is het resultaat voornamelijk dat zij die ze opmerken foto's nemen van de strook (met hun mobieltje), maar vaker, aldus Nong Cheng, lopen ze er al textend of surfend aan voorbij.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners