China stelt nieuwste straaljager officieel voor (foto's en video)

01/11/16 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:35

China heeft zijn nieuwste straaljager voorgesteld. Tijdens de luchtshow van Zhuhai kliefden twee J-20's, een snel en zwaarbewapend gevechtsvliegtuig dat de radar kan ontwijken (stealth) door de lucht.

China stelt nieuwste straaljager officieel voor (foto's en video)

J-20 © Belga Image

J-20

J-20 © Belga Image

J-20

J-20 © Belga Image

J-20

J-20 © Belga Image

De J-20 moet het nieuwe symbool zijn van de groeiende militaire macht van Peking. Peking moderniseert het leger om de landsgrenzen beter te beschermen, maar ook om de claim op soevereiniteit in de Zuid-Chinese Zee te benadrukken. Verschillende buurlanden maken aanspraak op die zone.

De editie 2016 van het salon van Zhuhai is de grootste in de geschiedenis. Tijdens de show komen in China geproduceerde nieuwe gepantserde voertuigen, luchtafweersystemen, drones en jachtvliegtuigen aan bod. Het salon vindt om de twee jaar plaats en is ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor de luchtvaartbedrijven die hun producten in China willen verkopen. Het salon is het enige in het land dat gewijd is aan de luchtvaart. Het land moet naar verwachting de grootste markt ter wereld voor de luchtvaart worden in 2024, aldus de internationale vereniging voor luchtvaartmaatschappijen IATA. (Belga/KVDA)

Onze partners