China en VS gaan samenwerken in strijd tegen klimaatverandering

© Reuters

De Verenigde Staten en China hebben afgesproken om gezamenlijk inspanningen te gaan leveren in de stijd tegen klimaatverandering.

De Verenigde Staten en China hebben afgesproken om gezamenlijk inspanningen te gaan leveren in de stijd tegen klimaatverandering. Ze gaan zich daarbij vooral richten op fluorkoolwaterstoffen (HFK’s), een industrieel gas. Dat hebben de presidenten van de beide landen meegedeeld na hun ontmoeting in Rancho Mirage, in de staat Californië.

In een mededeling die verspreid werd na afloop van de informele top tussen de staatshoofden Barack Obama en Xi Jinping, lieten de beide landen weten dat ze het gebruik en de productie en het gebruik van dat
gas willen beperken. “Vandaag hebben president Obama en president Xi een akkoord gesloten waarmee een nieuwe belangrijke stap wordt gezet in de strijd tegen de opwarming van het klimaat”, vermeldt het communiqué van het Witte Huis.

“Voor het eerst zullen de Verenigde Staten en China gezamenlijk en met andere landen werken om de consumptie en productie van fluorkoolwaterstoffen te laten dalen”, luidt het nog. HFK’s zijn industriëlen gassen die bijdragen tot het broeikaseffect. Ze worden onder meer gebruikt in koelkasten, airconditioning en industriële toepassingen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content