Chemiebedrijf in staat van beschuldiging

11/01/11 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:08

Het Nederlands bedrijf Chemie-Pack, waar op 6 januari een gigantische brand woedde, handelde in strijd met de vergunning.

Het Nederlands openbaar ministerie gaat het bedrijf Chemie-Pack vervolgen. Bij het chemisch bedrijf heeft op 6 januari een gigantische brand gewoed. Volgens het gerecht heeft het bedrijf zich niet aan de regels van de vergunning gehouden. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door burgemeester Peter van der Velden van Breda, zo melden Nederlandse media. Van der Velden sprak namens het gerecht, dat een onderzoek heeft gedaan in het kantoor van het bedrijf in Oud Gastel.

Uit dat onderzoek zou de overtreding zijn gebleken. Van der Velden deed dinsdag geen verdere uitspraken over de vevolging. De Nederlandse Tweede Kamer houdt donderdag een debat over de brand.

Chemie-Pack bewerkt en verpakt chemische producten. Bij de brand kwamen metershoge vlammen vrij. Op een bepaald moment moest de A16-autosnelweg in beide richtingen worden afgesloten. Het internationaal treinverkeer tussen België en Nederland werd voorlopig omgeleid.

Lees meer over:

Onze partners