Charlie Hebdo opnieuw online met vernieuwde site

Charlie Hebdo, de website © /

Het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo is opnieuw online. De vernieuwde website werd meer dan negen maanden na de terroristische aanval op het blad gelanceerd.

Volgens de redactie van Charlie Hebdo zal de nieuwe website, charliehebdo.fr, voortaan haast dagelijks geactualiseerd worden. De updates zullen plaatsvinden “van maandag tot vrijdag. Tijdens het weekend rusten we om Macron dwars te zitten”, zo klinkt het. Emmanuel Macron is de Franse minister van Economie die de wetgeving op het zondagswerk versoepeld heeft.

Engelse vertaling

“De surfers zullen elke dag een exclusieve tekst van een journalist van de redactie en nieuwe tekening ontdekken”, zo legt de redactie nog uit. Een deel van de informatie wordt ook in het Engels vertaald “om een internationaal publiek aan te spreken en om ervoor te zorgen dat meer mensen Charlie Hebdo kunnen begrijpen”.

De website van Charlie Hebdo was offline gegaan na de terreuraanslag op de redactie van het blad, die op 7 januari aan twaalf mensen het leven had gekost. In de nasleep van de aanlag hadden heel wat mensen geprobeerd de site van Charlie Hebdo te bereiken, maar de website kon het hoge aantal bezoekers niet aan. Daarna werd de site vervangen door een statische webpagina.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content