CDA waarschuwt Wilders over speech op Ground Zero

09/08/10 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

In Nederland zijn de regeringsonderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV begonnen.

In Nederland zijn de fractieleiders van VVD, CDA en PVV maandagmorgen aangeschoven bij informateur Ivo Opstelten voor de formatiebespekingen. Het CDA waarschuwde Geert Wilders voor de speech die hij op Ground Zero wil geven.

De onderhandelingen over de vorming van een rechts minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV zouden volgens Opstelten zo'n drie weken duren.

Voor de onderhandelingen hebben de fractieleiders Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV) elk een partijgenoot meegenomen.

Volgens de Nederlandse pers zal de nieuwe Nederlandse regering uit maximaal elf ministers bestaan, waarvan zes voor de VVD en vijf voor het CDA.

Wilders heeft eerder aangekondigd dat hij op 11 september in New York gaat protesteren tegen de geplande bouw van een moskee op Ground Zero. De manifestatie is een initiatief van de beweging Stop Islamization Of America.

De PVV-leider zou er een speech willen geven. Verhagen waarschuwde maandag dat als er zaken worden gezegd die haaks staan op zijn opvattingen hij daar in even scherpe bewoordingen als vroeger afstand van zal nemen.

Lees meer over:

Onze partners