CDA-petitie tegen PVV heeft succes

18/08/10 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Enkele dagen na de lancering hebben al duizend CDA-leden zich gekeerd tegen regeringssamenwerking met Geert Wilders.

Al duizend CDA-leden hebben zich tot nu toe openlijk gekeerd tegen regeringssamenwerking met de PVV van Geert Wilders. Dat hebben Nederlandse media gemeld.

Vorige week startte een groep CDA-leden op het internet met een handtekeningenactie tegen een regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. De drie partijen onderhandelen daar momenteel over onder leiding van infomateur Ivo Opstelten.

'De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving. Zo bedreigt de PVV niet alleen de vrijheden van moslims, maar ook de beginselen van onze rechtsstaat en daarmee de vrijheid van ons allen', zo luidt het in de tekst.

Diinsdagavond hadden al duizend CDA-leden het manifest ondertekend. Volgens initiatiefnemer Wouter Beekers gaat daarvan een zeer duidelijk signaal uit naar het partijbestuur en de fractie van het CDA, zo meldt De Volkskrant.

Beekers kondigde aan samen met anderen het manifest met de handtekeningen van de duizend CDA-leden woensdag te zullen overhandigen aan waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker.

Lees meer over:

Onze partners