CDA legt oproep Lubbers naast zich neer

27/08/10 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

De voormalige premier had voorgesteld de onderhandelingen met de PVV even stop te zetten.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen legt de oproep van voormalig premier en ex-informateur Lubbers naast zich neer om in de regeringsonderhandelingen met de PVV een 'time-out' in te lassen.

Lubbers had dat voorstel in de loop van donderdag gedaan, terwijl informateur Ivo Opstelten een regering op de been probeert te brengen van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders.

Het voorstel van Lubbers was verrassend omdat hij als informateur nog de weg had gebaand voor gesprekken tussen VVD, PVV en CDA.

Waarnemend CDA-voorzitter Henk Bleker liet onmiddellijk weten dat hij niets voelde voor het voorstel van zijn partijgenoot. Hij zei het volste vertrouwen te hebben in de regeringsonderhandelaars en de in de fractie. Volgens Bleker is Lubbers niet aan zet.

Ook fractievoorzitter Maxime Verhagen, die de onderhandelingen met de PVV en de VVD voert, legt de oproep van zijn prominente partijgenoot naast zich neer.

Hij zei respect te hebben voor Lubbers, maar gaat ervan uit dat de onderhandelingen tot een mooi resultaat zullen leiden waarmee hij hoopt hem te overtuigen.

Lees meer over:

Onze partners