CDA'ers starten campagne tegen samenwerking met PVV

12/08/10 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:42

Een groep leden van het CDA is met een handtekeningenactie tegen de partij van Geert Wilders gestart.

In Nederland is een groep CDA-leden op het internet met een handtekeningenactie gestart tegen een regering met gedoogsteun van de PVV.

VVD en CDA onderhandelen sinds maandag met de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders over een Nederlandse regering. Die zou bestaan uit de coalitiepartners VVD en CDA, maar 'gedoogd' worden door de PVV.

De tekst van de petitie is donderdag in het dagblad Trouw verschenen en staat op de website www.wijstaanvooronzegrondrechten.org. Met name Wilders' voorstellen die het recht op gelijke behandeling en de godsdienstvrijheid zouden inperken, zijn de groep een doorn in het oog, aldus Nederlandse media.

'De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving. Zo bedreigt de PVV niet alleen de vrijheden van moslims, maar ook de beginselen van onze rechtsstaat en daarmee de vrijheid van ons allen', zo luidt het in de tekst.

'Daarom spreken wij ons uit tegen een regeringssamenwerking, ook in de huidige gedoogconstructie, van onze partij met de Partij voor de Vrijheid'. De protestbrief was donderdagochtend ondertekend door enkele tientallen CDA'ers.

Lees meer over:

Onze partners