CDA beslist pas over akkoorden na congres

30/09/10 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Na een marathonvergadering van de CDA-fractie was er geen unanieme steun voor het regeer- en gedoogakkoord.

De Tweede Kamerfractie van het CDA is er na een marathonvergadering niet in geslaagd een beslissing te nemen over steun aan het regeer- en het gedoogakkoord. Het is wachten op het CDA-congres van zaterdag en een nieuwe vergadering van de fractie volgende week.

De CDA-fractie vergaderde woensdag vijftien uur lang over het regeerakkoord tussen CDA en VVD en het gedoogakkoord, waardoor de PVV de coalitie vanuit de oppositie zou steunen. Bij het CDA is er echter verzet tegen samenwerking met de PVV.

Omstreeks half vier donderdagmorgen meldde CDA-fractieleider Maxime Verhagen aan de pers dat een 'overgrote meerderheid' van de fractie het akkoord steunt. Er wordt aangenomen dat de twee disssidente Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier hun goedkeuring niet hebben gegeven.

Volgens Verhagen was de fractie wel unaniem over het feit dat het akkoord zaterdag tijdens het CDA-congres moet worden besproken. Maandag zou de CDA-fractie dan een definitief oordeel vellen over het regeer- en gedoogakkoord.

Lees meer over:

Onze partners