Canada: vier doden bij schietpartij in school

23/01/16 om 02:48 - Bijgewerkt om 05:24

Bij een schietpartij in een school in een Aboriginalreservaat in Canada zijn vier doden en enkele zwaargewonden gevallen.

Canada: vier doden bij schietpartij in school

Premier Justin Trudeau reageerde van uit Davos © REUTERS

Premier Justin Trudeau bevestigde de feiten tijdens een persconferentie in het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Hij had het over vijf doden en twee zwaargewonden. Dat werd later door de politie bijgesteld tot "vier doden en enkele gewonden".

Dit is een "vreselijke en tragische dag", aldus Trudeau, die bevestigde dat de vermoedelijke schutter is opgepakt en de situatie onder controle is. De premier verschafte nog geen extra informatie over de leeftijd en de identiteit van de slachtoffers of de dader.

De schutter, zei hij, opende het vuur rond 13.00 uur plaatselijke tijd (20.00 uur Belgische tijd).

2 locaties

De feiten speelden zich af in de gemeenteschool van La Loche, een gemeente met een 3.000-tal inwoners in de provincie Saskatchewan, op 860 kilometer ten noordwesten van de provinciehoofdstad Regina. In de school zitten 900 leerlingen.

Volgens Trudeau gaat het om het zwaarste schietincident in een Canadese school in 26 jaar. Toen kwamen bij een antifeministische aanslag tegen l'Ecole Polytechnique in Montréal 14 vrouwen om het leven.

Volgens politiebronnen wordt behalve de school ook een woning doorzocht, en beschouwd als plaats van misdrijf.

Dat komt ten dele overeen met wat een plaatselijke krant, The Star Phoenix, meldde. Volgens die krant werden eerst schoten in een woning gehoord alvorens in de school werd geschoten.

(Belga/RR)

Onze partners