Cambodjaanse regeringspartij wint geregisseerde verkiezingen

De Cambodjaanse minister-president Hun Sen brengt zijn stem uit, 29 juli 2018 © REUTERS

De partij van de Cambodjaanse eerste minister Hun Sen heeft bij de parlementsverkiezingen van zondag alle zetels binnengehaald. Dat heeft een woordvoerder van de regeringspartij CPP meegedeeld. Het resultaat is nog niet bevestigd door de verkiezingscommissie.

De verkiezingen in Cambodja zijn omstreden omdat CNRP, de belangrijkste oppositiepartij, in 2017 door het hooggerechtshof ontbonden werd. De oppositiepartij haalde in 2013 nog meer dan 44 procent van de stemmen binnen. Volgens critici waren de verkiezingen van zondag daarom geen echte verkiezingen, hoewel er wel nog negentien kleinere partijen opkwamen.

Hun Sen (65), een voormalige commandant van de Rode Khmer die zich tegen dat regime keerde, is al sinds 1985 aan de macht. Hij is daarmee een van de langst regerende regeringsleiders ter wereld. Hij voert een autoritair bewind dat meedogenloos optreedt tegen dissidenten. Hijzelf en zijn familieleden die hij op sleutelposities geplaatst heeft, worden met de regelmaat van de klok beschuldigd van corruptie en zelfverrijking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content