Caïro: doden bij erg krachtige ontploffing vlakbij politiekantoor

24/01/14 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:48

Een bomauto in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft mogelijk drie doden gemaakt.

Caïro: doden bij erg krachtige ontploffing vlakbij politiekantoor

Bomaanslag op een politiekantoor in Caïro, op 24 januari 2014. © @_amroali (Twitter)

In de Egyptische hoofdstad Caïro is een bomauto ontploft. Daarbij zouden mogelijk drie doden gevallen zijn. Dat meldt de Egyptische televisie.

De explosie vond plaats vlakbij een politiekantoor in het centrum van de hoofdstad. Het was naar verluidt een erg krachtige explosie. Volgens ooggetuigen is de voorgevel van het politiekantoor bijna volledig vernield en is er een grote krater te zien voor het gebouw. Een officiële bron zegt aan DPA en AFP dat er drie doden zijn en zeker 35 gewonden.

Bij een aanval op een controlepost ten zuiden van Caïro kwamen donderdag nog vijf agenten om het leven. Twee andere agenten zijn ook gewond geraakt, van wie één ernstig, bij de aanval in de provincie Beni Suef, op een honderd kilometer van de Egyptische hoofdstad.

De schutters reden met een motor tot de controlepost, waar ze het vuur openden, aldus een persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Mohammed Morsi

Het geweld tegen de ordetroepen neemt toe sinds het leger in juli de verkozen islamitische president Mohammed Morsi had afgezet. Sinds de afzetting van de leider van de Moslimbroeders hebben soldaten en agenten meer dan duizend van zijn aanhangers gedood in manifestaties.

De sfeer in Egypte is erg gespannen, zoals ook blijkt uit onderstaande tweets van een fotograaf van Getty Images. Buitenlanders, en dan zeker journalisten, worden door sommige fracties argwanend bekeken en ervan beschuldigd buitenlandse agenten te zijn.

Lees meer over:

Onze partners