Buurtwachter vrij op borgtocht voor dood zwarte tiener

20/04/12 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

De buurtwachter George Zimmerman die ervan wordt beschuldigd de zwarte tiener Trayvon Martin gedood te hebben, komt vrij op borgtocht.

Buurtwachter vrij op borgtocht voor dood zwarte tiener

© Reuters

Na de dodelijke schoten op de zwarte tiener Trayvon Martin in Florida komt de beklaagde op borgtocht vrij tot het begin van het proces. De vermoedelijke schutter George Zimmerman moet daarvoor 150.000 dollar (ongeveer 114.000 euro) ophoesten. Dat besliste de rechtbank in Seminole County volgens een rechtstreeks uitgezonden geding.

Zimmerman moet wel een elektronische enkelband dragen. Hij mag geen wapens in zijn bezit hebben, geen alcohol drinken en moet zich om de drie dagen bij de autoriteiten melden.

Zimmerman zou de ongewapende 17-jarige Martin tijdens een patrouille als zelfverklaarde buurtwacht hebben doodgeschoten. De politie klaagde Zimmerman aanvankelijk niet aan, omdat die beweerde uit zelfverdediging te hebben gehandeld.

Na een nationale golf van verontwaardiging werd hij begin deze maand toch wegens moord aangeklaagd. De zaak bracht in de Verenigde Staten ook een debat over racisme aan het rollen. (Belga/INM)

Onze partners