Buurman tweet live over schietincident Michael Brown in Ferguson

19/08/14 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:46

'Oh mijn God, ik zag net iemand sterven.' Een man die getuige was van het schietincident in Ferguson waarbij de 18-jarige Michael Brown om het leven kwam, bracht daarover live verslag uit op Twitter.

Buurman tweet live over schietincident Michael Brown in Ferguson

Ferguson © REUTERS

Een man die getuige was van de schietpartij in Ferguson waarbij Michael Brown werd gedood, berichtte daarover live op Twitter. Zijn 'live-verslag' komt niet overeen met datgene wat de politie aan de media vertelde. Volgens de getuige werd Brown twee maal geschoten in de rug en vijf keer frontaal .

De Twittergebruiker Bruh schrijft dat hij "net iemand zag sterven", waarop zijn volgende tweet een foto toont van Brown die op de straat ligt en twee voorovergebogen agenten.

Twee uur nadat Brown werd neergeschoten, lag zijn lichaam nog steeds op de straat. "Homie ligt nog steeds op de grond", postte hij.

Het is niet mogelijk om te achterhalen of de tweets volledig authentiek zijn, schrijft Vox. Maar de tijdspanne en de foto's komen alvast overeen met de informatie die bekend is over het schietincident.

De 18-jarige Michael Brown werd op 9 augustus in Ferguson, een voorstad van Saint Louis, doodgeschoten door een politieagent. Naar verluidt was de jongeman ongewapend en bood hij geen weerstand. De politie verklaarde dat de tiener werd doodgeschoten nadat hij een agent aanviel en zelfs zijn wapen probeerde af te pakken.

Sinds de dood van de tiener is het erg onrustig Ferguson. Een avondklok bracht geen rust en daarom besloot gouverneur Jay Nixon van de Amerikaanse staat Missouri gisteren om troepen van de Nationale Garde naar de voorstad te sturen. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners