Buitenlandse Zaken wil dat Belgen terugkeren uit Egypte

09/07/13 om 00:16 - Bijgewerkt om 00:16

Buitenlandse Zaken vraagt Belgische reizigers in Egypte om te overwegen het land te verlaten.Een evacuatie is het nog niet, maar "het oranje licht knippert steeds harder."

Buitenlandse Zaken wil dat Belgen terugkeren uit Egypte

© Reuters

Dat nieuwe reisadvies geldt niet voor de toeristische gebieden aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, maar ook daar wordt aanbevolen om extra alert te zijn.

De FOD Buitenlandse Zaken raadt al enkele dagen de niet-essentiële reizen naar Egypte af. Maar vanwege het toenemend geweld en het hogere veiligheidsrisico wordt dat advies nu verscherpt.

Oranje knipperlicht

"Wie ondanks ons negatief reisadvies toch nog in Egypte is, vragen we dringend om te overwegen om het land te verlaten", zegt Joren Vandeweyer, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. "Dat advies geld niet voor de Belgen in de hotelresorts aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba", preciseert hij nog.

Buitenlandse Zaken roept in het nieuwe advies dus nog niet op tot evacuatie. "Het licht staat nog niet op rood, maar het oranje licht begint wel steeds harder te knipperen", aldus Vandeweyer. (Belga/TV)

Onze partners