Buitenlanders aangevallen in Keulen

11/01/16 om 07:17 - Bijgewerkt om 07:38

In het centrum van Keulen zijn verschillende Syriërs en Pakistanen gisterenavond aangevallen door onbekenden. Twee Pakistanen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt momenteel of er een verband bestaat tussen de aanvallen van zondag en het massale geweld tegen vrouwen tijdens oudejaarsnacht. Veel van de daders van die agressiegevallen tegen vrouwen waren van Noord-Afrikaanse afkomst.

Buitenlanders aangevallen in Keulen

© AFP

Volgens de Keulse krant Express hadden mensen via Facebook afgesproken om in het centrum van Keulen "op mensenjacht" te gaan. Ze zouden na de aanvallen van oudejaarsavond Keulen "goed willen opruimen", zo citeert de krant berichten op niet-openbare Facebookpagina. Of er echt een verband is tussen de feiten van gisteren en die van de nacht van 31 december op 1 januari, is nog niet duidelijk.

Een eerste incident gebeurde volgens de politie rond 18.40 uur, toen een groep van ongeveer 20 personen in de buurt van het centraal station zes Pakistanen te lijf ging. Twintig minuten later vielen vijf daders een man van Syrische origine aan. De man raakte daarbij lichtgewond, twee van de zes Pakistanen moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen beide voorvallen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners