Broer Abdeslam: 'Misschien is Salah wel geëxecuteerd?'

11/12/15 om 19:53 - Bijgewerkt om 19:52

Mohamed Abdeslam sluit niet uit dat zijn voortvluchtige broer Salah, verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, dood is.

Broer Abdeslam: 'Misschien is Salah wel geëxecuteerd?'

Mohamed Abdeslam © Belga Image

Mohamed Abdeslam zegt verdrietig en kwaad te zijn. Hij is de broer van Salah en Brahim. Die laatste blies zichzelf op in Parijs, de eerste is nog steeds voortvluchtig. 'Ik blijf verdrietig omdat ik van mijn broers hield,' zegt hij in het Franse blad L'Express. Kwaad is hij omdat Salah zich niet aangeeft, waartoe hij hem herhaaldelijk opriep.

Mohamed zegt sociale netwerken af te speuren en rond te horen, op zoek naar geruchten. 'De hele dag zit ik te wachten op een teken van hem. Ik slaap moeilijk en droom vaak over mijn broers. Soms word ik 's nachts wakker en sta ik op om te kijken of Salah in zijn bed ligt.'

'Misschien is Salah geëxecuteerd'

Volgens de man is het weinig waarschijnlijk dat zijn broer in Syrië zit. 'Hij zou veel middelen en geluk moeten hebben om Europa te kunnen verlaten.'

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam © Belga Image

Het is niet onwaarschijnlijk dat Salah dood is, denkt hij. 'Wat als hij dood is? We hebben nooit bewijs gekregen dat hij nog leeft. Misschien is hij wel geëxecuteerd.'

Marokkaans arrestatiebevel

Marokko heeft ondertussen arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Salah Abdeslam en Mohamed Abrini, ook een verdachte van de aanslagen in Parijs.

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat luidde het vrijdag dat de autoriteiten vrezen dat het duo naar het Noord-Afrikaanse land is gevlucht. Maar volgens een politiebron "is er geen bevestigde informatie dat een van beide Marokko is binnengekomen".

Inwoners van Marokko zijn opgeroepen alle mogelijke informatie over de verdachten aan de autoriteiten te verstrekken. Er is reeds een internationaal arrestatiebevel tegen de twee uitgevaardigd. Wanneer het Marokkaanse aanhoudingsbevel is uitgevaardigd, is niet gezegd. Officiële bevestiging ervan is er ook niet. (belga/SD)

Onze partners