Britse politicus doet ophefmakende uitspraken over 'bongo-bongo' landen (video)

07/08/13 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

'Groot-Brittannië moet niet langer geld opsturen naar bongo-bongo landen', verkondigde de Britse Europarlementariër Godfrey Bloom (Ukip). De oppositie reageert verbolgen en stuurt aan op zijn vertrek uit de politiek.

Britse politicus doet ophefmakende uitspraken over 'bongo-bongo' landen (video)

© Reuters

De Britse politicus Godfrey Bloom (Ukip) heeft voor ophef gezorgd door schokkende uitspraken. Bloom zei dat Groot-Brittannië niet langer geld moet sturen naar 'bongo bongo landen'. Hij vindt dat het Britse hulpgeld beter besteed kan worden aan Ferrari's, zonnebrillen en appartementen in Parijs.

De video waarin Bloom uithaalt naar de bestedingen van het hulpgeld werd door de krant The Guardian online geplaats en reacties bleven niet uit. Onder meer politici van Labour, riepen de partijleiding van Ukip op om de Europarlementariër uit de partij te gooien.

Nigel Farage: 'Onze partij bestaat uit fatsoenlijke mensen'

Voorlopig gaat de Ukip niet in op die vraag. Toch probeert partijleider Nigel Farage er alles aan te doen om duidelijk te maken dat zijn partij dan wel eurosceptisch is, maar nog steeds uit fatsoenlijke mensen bestaat. "De zaak wordt besproken op het hoogste niveau van de partij", klinkt het.

Bloom zelf begrijpt de hele controverse rond zijn uitspraken niet. "Ik heb een Poolse vrouw en twee medewerkers uit Kasjmir, dat bewijst toch dat ik geen racist ben", probeert Bloom zich uit de situatie te redden. Tegelijkertijd voegt hij er lachend aan toe, dat hij er wel van houdt om met de nodige commotie in de schijnwerpers te staan. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners