Britse parlementsleden willen Murdoch ondervragen over afluisterpraktijken

12/07/11 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

Parlementsleden willen mediamagnaat Rupert Murdoch ondervragen in verband met het afluisterschandaal waarbij zeker een van zijn dagbladen in Groot-Brittannië betrokken is.

Britse parlementsleden willen Murdoch ondervragen over afluisterpraktijken

© Belga

De commissie Media van het Lagerhuis is ook van plan om enkele vragen te stellen aan James Murdoch, de zoon van Rupert Murdoch en Rebekah Brooks, respectievelijk voorzitter en algemene directrice van News International, het Britse filiaal van News Corp, zo laat een woordvoerder van de commissie weten.

'Ik kan bevestigen dat Rebekah Brooks, Rupert Murdoch en James Murdoch uitgenodigd zijn om te komen getuigen voor de commissie van Cultuur, Media en Sport. Wanneer dat dit zal gebeuren is nog niet besloten.'

'Land en lezers bedrogen'
'Ze hebben het land en hun lezers bedrogen, en ik denk dat het aan de volksvertegenwoordigers is om te achterhalen wat er aan de hand is', aldus afgevaardigde en lid van de commissie Tom Watson op de BBC-radio.

News International heeft via een persbericht laten weten 'op de hoogte te zijn van de vraag van de commissie en bereid te zijn om mee te werken.'

Sensatiekrant opgedoekt

De ondertussen opgedoekte sensatiekrant News of the World kwam in opspraak na berichten van het afluisteren door journalisten van de gsm's van politici, beroemdheden, slachtoffers van misdrijven en terrorisme, en weduwes van in Afghanistan gesneuvelde soldaten. (Belga/SD)

Onze partners