Britse ebolapatiënt uit ziekenhuis ontslagen

03/09/14 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:32

De Brit Will Pooley, die als vrijwillige hulpverlener in het West-Afrikaanse Sierra Leone met ebola besmet raakte, is uit het Londense ziekenhuis ontslagen. Hij kreeg er het experimentele medicijn ZMapp.

Britse ebolapatiënt uit ziekenhuis ontslagen

© REUTERS

De 29-jarige Will Pooley was de eerste Brit die tijdens de huidige ebola-epidemie in West-Afrika met het virus besmet raakte. Hij werkte als vrijwillige hulpverlener in een ziekenhuis in Kenema in het getroffen Sierra Leone.

Pooley werd tien dagen geleden met een RAF-vliegtuig naar Engeland teruggevlogen, waar hij in het Royal Free-ziekenhuis in het Londense Hampstead in een geïsoleerde kamer verzorgd werd. Pooley kreeg er het experimentele medicijn ZMapp toegediend. Het medicijn werd al getest op apen en blijkt daarbij efficiënt te zijn. Tests op mensen blijven echter uit.

Tijdens een persconferentie op 26 augustus zei de behandelende dokter Michael Jacobs nog dat het een week zou duren voor er meer duidelijkheid was over de toestand van de patiënt, zo schrijft The Guardian.

Die toestand is nu duidelijk positief geëvolueerd: de man werd uit het Londense ziekenhuis ontslagen.

De ebola-uitbraak in West-Afrika heeft ondertussen aan meer dan 1.500 mensen het leven gekost, meer dan 3.000 anderen raakten besmet, dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de WHO zullen nog tot 20.000 mensen besmet kunnen raken voordat de epidemie onder controle is.

Lees meer over:

Onze partners