Brexit: Easyjet richt nieuwe Europese maatschappij op

14/07/17 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:47

Bron: Belga

De Britse luchtvaartmaatschappij easyjet richt een nieuw Europees hoofdkwartier op in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De verhuis past in de plannen van easyjet om een nieuwe dochtermaatschappij uit de grond te stampen. Easyjet Europe moet vluchten tussen en binnen EU-landen verzorgen nadat de Brexit een feit wordt.

Brexit: Easyjet richt nieuwe Europese maatschappij op

© Belga

De Britten hadden eerder al laten weten dat ze de mogelijkheid onderzochten om een luchtvaartlicentie te bekomen in een EU-land. De licentie in het Verenigd Koninkrijk blijft behouden, maar die zou na de Britse uitstap uit de Unie mogelijk niet meer volstaan om nog boven EU-luchtruim te mogen vliegen.

Volgens easyjet zijn de vluchten binnen en over de Europese Unie hiermee gegarandaard, 'ongeacht de uitkomst van het toekomstige luchtvaartakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU'. Met de nieuwe Europese tak wordt de structuur van de maatschappij compleet omgegooid. Die zal voortaan bestaan uit drie 'subsidiaire maatschappijen', klinkt het, met zetels in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Oostenrijks transportminister Joerg Leichtfried reageert tevreden. 'Dit is een hele eer voor Oostenrijk'. De Oostenrijkers onderzoeken de licentieaanvraag van easyjet nog en 'zullen snel een beslissing nemen'.

Onze partners