Brengen de Teletubbies het Westen en Noord-Korea dichter bij elkaar?

13/01/14 om 16:35 - Bijgewerkt om 17:09

De kleurrijke Teletubbies zijn binnenkort te zien op de televisie in Noord-Korea. 'Een goede manier om de Noord-Koreaanse bevolking meer te leren over het buitenland.'

Brengen de Teletubbies het Westen en Noord-Korea dichter bij elkaar?

Teletubbies © Reuters

Groot-Brittannië wil haar relatie met Noord-Korea versterken en zet een merkwaardig middel in, namelijk The Teletubbies. BBC onderhandelt met het communistische land om de vier kleurrijke mannetjes ook daar op de buis te krijgen.

Het was de minister van Buitenlandse Zaken William Hague zelf, die het nieuws bekendmaakte. Niet alleen het kinderprogramma is naar alle waarschijnlijkheid weldra te zien, ook Docter Who en Top Gear entertainen binnenkort het Noord-Koreaanse publiek.

Val Berlijnse muur

Een bron binnen het departement van Buitenlandse zaken vergelijkt Noord-Korea met het voormalige Oostblok. 'De val van de muur hebben we ook niet te danken aan diplomatie op het hoogste niveau, maar wel aan reeksen als Dallas en Dynasty', klinkt het in The Sunday Times.

Al verwelkomt Noord-Korea niet alle tv-programma's met open armen. 'Programma's die het regime beledigen, zijn uit den boze', aldus het Britse ministerie van Buitenlandse zaken.

Lees meer over:

Onze partners