Brazilië: Dood jongeman zorgt voor onlusten nabij Copacabana

De Braziliaanse paramilitaire oproerpolitie neemt stelling in een favela nabij Copacabana (Rio de Janeiro). © BELGAIMAGE

In een favela nabij de toeristische wijk Copacabana in Rio de Janeiro zijn zware rellen uitgebroken. Aanleiding was het overlijden van een jongeman die doodgeslagen zou zijn door de politie.

Bij de onlusten is volgens lokale media één man doodgeschoten. De onlusten in Pavao-Pavaozinho barstten los na de dood van een 26-jarige man uit de wijk, een professioneel danser. Volgens vrienden vertoonde zijn lichaam zware verwondingen. Ze beschuldigden politieagenten ervan de jongeman te hebben doodgeslagen nadat ze hem verkeerdelijk voor een drugstrafikant hielden. Volgens de politie is een onderzoek naar de omstandigheden van de dood aan de gang.

Vuur en barricades

Dinsdagavond verzamelden buurtbewoners aan de ingang van de favela, slechts enkele straten verwijderd van de beroemde stranden van Copacabana. De gemoederen raakten verhit en de demonstranten wierpen barricades van brandende autobanden op. Volgens getuigen waren er ook geweerschoten te horen en werd een politiekantoor aangevallen.

Volgens lokale media werd een ongeveer dertig jaar oude man doodgeschoten tijdens de onlusten. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.

WK voetbal

Pavao-Pavaozinho is één van de favela’s waar de politie in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal met wisselend succes een offensief heeft gelanceerd om de orde te herstellen en de drugsbendes te verjagen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content