Braziliaanse presidente Dilma Rousseff profiteert van WK

03/07/14 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:23

Het succes van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië heeft het humeur van de Brazilianen opgepept en de score van (kandidaat-)presidente Dilma Roussef eveneens doen stijgen, zo blijkt uit een donderdag gepubliceerde opiniepeiling.

Braziliaanse presidente Dilma Rousseff profiteert van WK

© AFP

De linkse presidente Dilma Rousseff (66) ambieert op 5 oktober een tweede mandaat te behalen. Waar zij begin juni kon rekenen op 34 procent van de stemintenties is dit een maand later naar 38 procent geklommen, aldus een peiling van het instituut Datafolha voor het dagblad Folha de Sao Paulo.

Haar belangrijkste rivaal, de sociaaldemocratische senator Aecio Neves, zag de stemintenties met een procentpunt toenemen tot twintig procent. De socialistische opposant Eduardo Campos scoorde met negen procent twee procentpunt beter.

Waar begin juni nauwelijks de helft van de Brazilianen voor de Mondial was gewonnen, krijgt de competitie nu steun van 63 procent van hen. Het humeur kan echter weer omslaan indien Brazilië in de kwartfinale van Colombia verliest, meent analist Ricardo Ribiero van MCM Consultores. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners