'Brand op Russische kernduikboot geblust'

07/04/15 om 23:53 - Bijgewerkt om 23:53

De brand die op een Russische kernonderzeeër was uitgebroken, is geblust. Dat werd gemeld door de woordvoerder van de scheepswerf in Severodvinsk, aan de Barentszzee, waar de duikboot voor reparaties in een droogdok lag.

'Brand op Russische kernduikboot geblust'

Algemeen zicht op de haven van Severodvinsk, tijdens de brand © REUTERS

"Momenteel is de brandhaard in de onderzeeër Orel volledig gedoofd", zo verklaarde Evgeni Gladitsjev, de woordvoerder van de scheepswerf, aan het Russische persagentschap Tass. Tijdens het blussen moest het droogdok wel gedeeltelijk onder water worden gezet. "Er is bijna geen rook meer, alleen nog damp. We blijven het droogdok met water vullen en blijven water gieten op de romp" van de onderzeeër, zo ging hij verder.

'Geen gevaar'

De brand was tijdens laswerken uitgebroken ter hoogte van het negende compartiment, aan de achterkant van de onderzeeër. "Geen enkel bemanningslid of dokwerker raakte daarbij gewond".

De onderzeeër ligt sinds het einde van 2013 in een droogdok voor herstellingen aan de romp. Volgens het Russische ministerie van Defensie ligt de reactor aan boord van de duikboot al meer dan een jaar stil. Er was ook geen nucleaire brandstof aan boord, waardoor er dus ook geen gevaar is voor radioactieve straling, aldus nog het ministerie.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners