Boston: Oom vraagt neef om zich over te geven (VIDEO)

19/04/13 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:02

Ruslan Tsarni, oom van de vermoedelijke daders van de bomaanslag in Boston, heeft zijn voortvluchtige neef Djokhar in een emotionele televisieboodschap opgeroepen zich over te geven.

Boston: Oom vraagt neef om zich over te geven (VIDEO)

© Reuters

Een oom van de vermoedelijke daders van de bomaanslag in Boston heeft een emotionele oproep op de televisie gedaan aan zijn voortvluchtige neef om zich over te geven aan de ordetroepen. "Geef je over als je nog in leven bent en vraag vergiffenis aan de slachtoffers', klonk het.

De oproep van de oom werd op zowat alle Amerikaanse televisiezenders uitgezonden en duurde ongeveer 10 minuten. Ruslan Tsarni, oom van de neven, benadrukte dat zij het Tsjetsjeense volk in diskrediet brachten. Tsarni is zelf bereid om in naam van zijn neven bij de slachtoffers om vergiffenis te vragen. Tegelijk liet hij duidelijk verstaan dat zijn eigen familie al jaren geen contact meer had met zijn broer en diens kinderen. Hij verklaarde verder enorm geschokt te zijn om de beelden van neven in alle media te zien circuleren.

De vermoedelijke daders van de bomaanslag in Boston worden genoemd als zijnde de broers Djokhar (19) en Tamerlan (26) Tsarnaev. Ze zouden van Tsjetsjeense origine zijn en tot de moslimgemeenschap behoren. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners