Bosbranden Californië: honderden mensen geëvacueerd

© Reuters

In de westelijke Amerikaanse staat Californië hebben de autoriteiten 1.500 mensen veilig geëvacueerd uit een hevige bosbrand.

In de westelijke Amerikaanse staat Californië hebben de autoriteiten 1.500 mensen veilig geëvacueerd uit het pad van een hevige bosbrand ten oosten van Los Angeles, zo heeft de Britse openbare omroep BBC bericht.

Helikopters, blusvliegtuigen en tankvliegtuigen staan meer dan vijfhonderd – volgens Fox News duizend – brandweerlieden bij om de door felle wind aangewakkerde vlammen te bestrijden. De steeds verder om zich heen spreidende vlammenzee heeft al vierduizend hectare in de as gelegd. Meerdere “structuren” zijn in vlammen opgegaan, aldus The Desert Sun in Palm Springs waarheen de vuurhaard trekt. Het gaat volgens NBC om zeker vijftien huizen.

Het niveau van onder controle krijgen bedraagt nul procent, aldus meerdere media. Volgens de krant USA Today is de brand, die de naam “Silver Fire” kreeg, woensdagmiddag (plaatselijke tijd) ontstaan. Ook omwille van de droogte verspreidt het vuur zich snel. Luidens NBC News zijn vijf mensen gewond geraakt: een burger en vier brandweerlieden.

De BBC zegt dat deskundigen vrezen dat het huidige “brandseizoen” het ergste kan worden uit de Amerikaanse geschiedenis. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content