Bomaanslag verijdeld in New York

© Monkey

In New York is een sympathisant van het terreurnetwerk al-Qaida opgepakt die een bomaanslag plande in ‘The Big Apple’. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg bevestigd.

De 27-jarige Jose Pimentel wou overheidsdoelwitten zoals de politie en het leger treffen. Pimentel, een Amerikaanse burger van Dominicaanse oorsprong, is een bekeerling van de islam die in Manhattan woont.

Hij wou bommen inzetten tegen politiewagens, postkantoren en militairen die terugkeren uit het buitenland, aldus Bloomberg. Volgens politiecommissaris Raymond Kelly werd de man al meer dan een jaar gevolgd.

Lone wolf Pimentel sympathiseert met al-Qaida maar is volgens Bloomberg een “lone wolf” die alleen handelde. De verdachte werd gedreven door zijn verontwaardiging over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Irak en Afghanistan en geïnspireerd door de propaganda van al-Qaida. Hij maakte geen deel uit van een grote samenzwering uit het buitenland.”

De man had alle onderdelen gekocht en was drie bommen aan het bouwen.

De burgemeester wees erop dat het de 14e verijdelde aanslag is sinds de terroristische aanval van 11 september 2001. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content