Bom ontploft voor gerechtsgebouw in Athene

30/12/10 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Mikpunt was de rechtbank van eerste aanleg. Er vielen geen gewonden.

In de Griekse hoofdstad Athene is de rechtbank van eerste aanleg donderdag beschadigd door een bomaanslag. Volgens de politie vielen er geen gewonden.

Door de explosie vlogen ruiten van het gerechtsgebouw en gebouwen in de omgeving aan diggelen. Er werden ook wagens beschadigd die in de buurt stonden geparkeerd. Op televisiebeelden was te zien hoe boven het gebouw een rookpluim opsteeg.

Het gerechtsgebouw ligt net buiten het centrum van Athene. De politie had voor de explosie een telefoontje ontvangen en het gebied rond het gebouw afgezet.

Volgens verschillende media werd er een motor met een explosief voor het gebouw geplaatst. Een ooggetuige, de eigenaar van een kiosk in de buurt, verklaarde dat het om een 'tamelijk krachtige' explosie ging.

De voorbije jaren hebben verschillende linkse groeperingen in Griekenland de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanslagen op gebouwen van bedrijven, het openbaar bestuur en de politie. Ook waren soms buitenlandse belangen het doelwit.

Begin november was er een reeks aanslagen en pogingen tot met bompakketten tegen buitenlandse ambassades en politici als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Lees meer over:

Onze partners