'Boko Haram ontvoert nog 100-tal meisjes'

23/10/14 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:32

De terreurbeweging Boko Haram zou in Nigeria nog meer meisjes ontvoerd hebben. Ooggetuigen spreken van een honderdtal meisjes afgelopen week. Enkele maanden geleden werden meer dan 200 schoolmeisjes ontvoerd, zij zouden binnenkort kunnen vrijkomen.

'Boko Haram ontvoert nog 100-tal meisjes'

Manifestanten gedenken de 120ste dag sinds de ontvoering van 200 schoolmeisjes door Boko Haram. © Reuters

De islamistische terreurmilitie Boko Haram heeft in Nigeria nog veel meer meisjes ontvoerd. In de deelstaat Adamawa hadden de terroristen een 40-tal meisjes meegenomen, aldus de Nigeriaanse krant The Punch donderdag. Eerder werden in het weekeinde in de noordoostelijke deelstaat al 60 jonge vrouwen ontvoerd.

De autoriteiten bevestigden die cijfers voorlopig niet. Volgens de Britse zender BBC en de Nigeriaanse media zijn de berichten over de nieuwe ontvoeringen afkomstig van ooggetuigen. Boko Haram had een half jaar geleden meer dan 200 schoolmeisjes uit de stad Chibok in de noordelijke deelstaat Borno ontvoerd. Vorige vrijdag had de regering verklaard dat ze met de moslimmilitie een bestand was overeengekomen en de meisjes binnenkort zouden kunnen vrijkomen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners