Boko Haram doodt tientallen christenen in Nigeria

27/01/14 om 22:19 - Bijgewerkt om 22:19

Een groep terroristen van de radicaal-islamitische terreurgroep Boko Haram heeft in een dorp in het noordoosten van Nigeria een slachting onder de lokale bevolking aangericht.

Boko Haram doodt tientallen christenen in Nigeria

Boko Haram © IMAGEGLOBE

Getuigen zeggen dat zondag in een kerk in het dorp Waga Chawaka, waar bommen tot ontploffing warden gebracht en op kerkgangers werd geschoten, zeker tweeëntwintig doden vielen.

Een getuige die de aanval overleefde, zei dat het dorp werd overvallen door een bende van zo'n vijftig terroristen. Boko Haram zou ook huizen in brand hebben gestoken. Bewoners werden gegijzeld. De terreuractie duurde vier uur.

Islamitische staat

Boko Haram pleegt geregeld aanslagen in het Afrikaanse land, dat met 174 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land is van het continent.

De terreurorganisatie wil een islamitische staat in Nigeria vestigen en de regering van het land omverwerpen. Een golf van aanvallen heeft de afgelopen jaren al aan duizenden Nigerianen het leven gekost. Naast christenen zijn ook moslims, die door Boko Haram in verband worden gebracht met 'westerse activiteiten', vaak het slachtoffer van dodelijke aanvallen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

Onze partners